НОВИНИ

Българският представител в Детската Евровизия Лидия Ганева пя благотворително

Българският представител в Детската Евровизия Лидия Ганева се включи в благотворителна инициатива за детската онкохематология в пловдивската болница „Свети Георги". Учениците от езиковата гимназия „Иван Вазов събират средства за ремонт на отделението. Част от оборудването за детската Евровизия в София през миналата година ще бъде дарено на онкоотделението. То е използвано от изпълнителите на всичките 17 страни в конкурса.

bnt avatar logo
от Нели Ангелова
19:25, 20.10.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

"Подай ръка, дари усмивка" е мотото на благотворителната инициатива. Учениците от езиковата гимназия „Иван Вазов" се надяват да съберат достатъчно средства, за да се ремонтира стаята за игра в отделението.

Симеон Добчев
Нуждаят се от стойки, нуждаят се от тотален ремонт на почти всяка една от стаите.
Георги Янев
Ние влагаме много усилия празника да бъде хубав и да знаем, че след това нашите усилия не са били, за да имаме някакво преживяване тук, а всъщност са помогнали дори на малка група деца е нещо уникално за нас

Детето-чудо както наричат Лидия Ганева изпя песента „Вълшебен ден", с която ще представи България на Детската Евровизия в Малта.

Лидия Ганева
Аз участвам в това благотворително събитие, защото искам да помогна на болните деца. Аз вярвам, че те ще се оправят, защото вярвам в чудеса.

Учениците организираха празника по повод Деня на испаноговорящите страни. Учебният театър показа на езика на Сервантес какво е общото между българите и испанците.

Пламена Чотова
Общото е, че те са много темпераментни хора, топли, усмихнати и обичаме да се веселим и се опитваме това да представим на празника си.

За кулинарния базар децата бяха приготвили сами традиционни испански ястия като гаспачо, начос, буритос, тортила.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къщата на Яворовата любима Мина в град Елена е спасена и реставрирана
Къщата на Яворовата любима Мина в град Елена е спасена и реставрирана
България прави всичко възможно да предотврати влизането на нелегални имигранти
България прави всичко възможно да предотврати влизането на нелегални имигранти