С пълни салони и прожекции на най-новите български филми нашето кино чества своя празник. В шест столични кина поканиха зрителите да съпреживеят историите на големия екран. Прожекциите продължават и в този час.

София

Людмил Люцканов: Българското кино изразява нашата действителност и нашата народопсихология. Кара ни да се замислим над това какви хора сме и какви искаме да бъдем.

БНТ: Кой е последният български филм, който сте гледали?

Албена Поляшка: Възвишение!
- Аз съм от Албания. Българските анимации от 60-те и 70-те, които гледахме, много наподобяват нашите. Бих искал да ви поздравя за тази част от историята на българското кино. За съжаление днес нашите деца са твърде вторачени в мобилния телефон, а нищо не може да замести тези хубави филми.

Жана Караиванова, директор на НФЦ: Аз имам огромния късмет в момента да наследя българското кино в негов много силен етап. Българското кино е харесвано и в България, и в Европа. Това което аз ще се опитам да направя, е този процес да продължи стабилно.
Филмов маратон с безплатен вход в пет киносалона в София

Филмов маратон с безплатен вход в пет киносалона в София

Филмов маратон с безплатен вход ще има днес, в Деня на българското кино - 13 януари, а само на празника с билети от 5 лв. могат да се видят премиернит...