НОВИНИ

Българското национално знаме се развя над Тетевен

bnt avatar logo
от руслана попсавова
17:23, 07.02.2016
Чете се за: 00:43 мин.
Твоята новина
българското национално знаме развя тетевен

Честито Тетевенци!!! Българско национално знаме на височина 3.5 метра се развя на заслона "Опасния зъб" над Тетевен.Това е сбъдната мечта за жителите на Тетевенци и по - специално на Веско Станев Героят на събитието беше Пламен Николов.

Той се е качил днес на така обичното място на жителите на балканския град и знамето закупено от Светла Георгиева се развя над града. Това е гордост за всички.

Няма как да не го забележите. Отвесните скални стени, издигащи се югозападно от Тетевен, непосредствено над града. По ръба им има дълга редица дървета, през които прозира небето, както и няколко метални стълба. Не особено далеч зад тези стени се намира и Петрахиля - един от по-високите върхове, обграждащи града. В левия край на скалите (гледано от улиците на Тетевен), на самия ръб е построен заслона, носещ това гръмко име . Мястото предлага невероятна гледка към околните ридове, долината на Вит и градчето долу - причини, достатъчни, за да потърсим пътека "нагоре".

"Родният трибагреник на заслона - това бе мечта за Тетевенци и на - най вече за Веселин Станев. Много добър човек. Заслужава този жест. За Коледа заслона бе украсен както подобава. Виждаше се отдалеч" ни пише самата Светла с радост.

http://troyanat.blogspot.bg/2016/02/blog-post_84.h...

.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция ограничи кръводаряването заради вируса Зика
Франция ограничи кръводаряването заради вируса Зика
Южна Корея откри обтекателя на севернокорейската ракета
Южна Корея откри обтекателя на севернокорейската ракета