НОВИНИ

Близки на блъснат на пешеходна пътека колоездач искат промяна в закона

Близки и приятели на прегазения от пиян шофьор колоездач в Приморско искат спешна промяна в закона за движение по пътищата. Те настояват да се завишат наказанията за каране под въздействие на алкохол, а когато това води до пътнотранспортни произшествия с жертви да има доживотна присъда. Произшествието стана преди седмица на входа на Приморско при чист път, ясно време и липса на всякакви туристи.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
18:27, 11.12.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Във фаталната неделя Евелин дошъл от Царево в Приморско, където работи жена му. Хората от Приморско днес разказаха, че за да изпревари друга кола, автомобилът е навлязъл с повече от сто километра в насрещното движение, където се е движил велосипедистът. Според работник от бензиностанцията, който е бил на работа в деня на катастрофата, колоездачът е влачен около 15 метра.

Марин Георгиев, очевидец: Като излязох, никаква кола, нищо не видях на пътното платно, само колоездача, шофьорът е избягал от местопрестъплението.
Иван Гайков, приятел на починалия: Просто ударът е бил зверски.

Справка в Пътна полиция показва, че шофьорът прегазил Евелин, досега има 10 акта за шофиране след употреба на алкохол. Два часа след произшествието дрегерът е отчел 2,75 промила.

Емил Пейчев, съученик: Причината е просто, че се допускат такива хора да управляват автомобилите си и странното е че този човек- днес имаше други хора от Приморско, които казаха, че много често явление било при него да управлява даже микробус, пълен с деца, ги е карал лятото на плаж във видимо нетрезво състояние. Според мен някой не си е вършил работата.
Георги Лапчев, кмет на Царево: Един човек, който ще се опита, дано да не го направи, да използва възможности в нашата правна система, за да се измъкне за 11 път.

Шофьорът е в ареста. Очаква се до седмица прокуратурата да му повдигне обвинение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българи в чужбина събират средства за читалището в смолянския квартал Устово
Българи в чужбина събират средства за читалището в смолянския квартал "Устово"
Анелия Карабенчева с трета самостоятелна изложба
Анелия Карабенчева с трета самостоятелна изложба