По-висока присъда за убиеца на 18-годишната Андреа поискаха близки и приятели на момичето. Тази сутрин жители на Галиче се събраха на протест, с който заявиха несъгласието си непълнолетният обвиняем за жестокото престъпление да получи 12 години затвор, каквато е максималната присъда. Специално за "По света и у нас" говори жената, която работи в магазина, където 17-годишният младеж изхарчил част от парите, откраднати от момичето.

Галиче, Бяла Слатина

Маратонки, ръкавици, тонколона. Това са част от нещата, които 17-годишният обвиняем купил от местния магазин след убийството.

Магазинер: Беше много неспокоен, непрекъснато излизаше през вратата, каза, че щял да ходи в града и да не го оставят тези, които ще го карат. Без да го питам, което после някак си ме озадачи, каза, че е бил в София, шпакловал, боядисвал апартамент и си е изкарал 250 лева.

Младежът хладнокръвно разговарял с други жители на Галиче и коментирал с тях убийството.

Бащата на убитото момиче пристигна за погребението от Великобритания, където живее и работи. Разказа, че Андреа не е оставала без контрол - наглеждали я роднини.

Асен Руменов - баща на Андреа: Моето дете беше ангелче, наистина в буквалния смисъл ангелче. Най-хубавият бал исках да ѝнаправя, исках да се гордее, да мине през тоя площад с рокля бална и да се гордея с нея.

Още по тъмно тази сутрин хората в Галиче заявиха, че искат по-високо наказание за убиеца на Андреа.

Следобед пред джамията се събраха много хора, за да изпратят Андреа. А улиците на Галиче притихнаха.

Вероятно домът, където е живеела Андреа, ще остане празен още дълго време. Празни ще останат и домовете на много нейни роднини, които признават, че след убийството ще продължат живота си в чужбина.

В Галиче започна и подписка за по-високи наказания на извършителите на толкова тежки престъпления.

Касъм Касъмов: Искаме да се остави една вратичка за такива тежки престъпления да получават максималната строгост на закона и да няма никаква разлика дали е малолетен и непълнолетен.
Захари Стоянов: Не става въпрос за Андреа, не става въпрос за нас. Става въпрос за всичките деца, които са оставени сами на произвола, както и за нашите по-възрастни баби и дядовци, които живеят самостоятелно.

Хората имат амбицията да събират подписи в цялата страна, а след това да ги внесат в парламента.