НОВИНИ

Близо 100 общини ще се включват в инициативата „Часът на земята“

Близо 100 общини ще се включват в инициативата „Часът на земята“ в събота, съобщи Георги Стефанов, експерт по климатичните промени в WWF.

bnt avatar logo
от Агенция "Фокус"
10:31, 24.03.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
близо 100 общини включват инициативата часът земята

На 25 март за 10-ти път кампанията „Часът на земята“ ще се отбележи с гасене на електричеството в 20:30 часа, като тази година се организира и нощно изкачване на Черни връх, както и други инициативи в българските общини. „До голяма степен и у нас, и по света, емблематични сгради ще загасят фасадното си осветление.

Призивът е, че всеки един със скромно действие може да въздейства към решаването на глобалния проблем с изменението на климата. Кампанията вече 10 години е най-голямата глобална инициатива, продължила повече, отколкото бе планирано и вече се превърна в символ на активизма, символ на действие, символ на причастие и участие на хората.

По наши данни, 2-3 млрд. души от близо 200 страни активно отбелязват „Часът на земята“, обясни Георги Стефанов. Той каза още, че през последните години кампанията изменя своя акцент, дава се възможност на различни локални нива да измислят малки подтеми за решаването на екологични проблеми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В 11 часа протестиращите земеделци и животновъди ще блокират пътища в страната
В 11 часа протестиращите земеделци и животновъди ще блокират пътища в страната
Успехи за националите ни по муай тай в Банкок
Успехи за националите ни по муай тай в Банкок