НОВИНИ

Близо 12 000 лв. е била печалбата от тото фиша, откраднат от висши полицаи

Задържаните висши столични полицаи са откраднали печеливш тото фиш от възрастна жена. Печалбата е била на стойност почти 12 000 лв. В престъпната схема са замасени заместник-началникът на Трето районно управление и служител на СДВР.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:24, 13.02.2020
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

През януари в Трето районно управление е подадена жалба от ограбена възрастна жена в столичен трамвай. Джебчиите откраднали дамската й чанта. Вътре имало малка сума пари и тото фиш.

Сийка Милева, говорител на главния прокурор: Това е възрастна жена, която е в тежко финансово състояние и сама отглежда деца.

Откраднатият фиш печелил близо 12 000 лв, а сумата трябвало да бъде изплатена от Българския спортен тотализатор в срок от 45 дни, след посочване на банкова сметка.

Сийка Милева, говорител на главния прокурор: Подадената жалба за кражбата било докладвана лично на заместник-началника на 3 РУ, който нарушавал служебните си задължения и я изпратил на свой колега началник сектор СДВР.

Двамата полицаи, които били приятели, решили да поемат случая в свои ръце. Служителят от СДВР изпратил писмо до спортния тотализатор с искане да получи информация кое е печелившото лице и каква е печалбата от фиша. Поставил изрично условие кореспонденцията да се води само с него и то на ръка.

След това двамата служители на реда опитали да откраднат парите, твърдят от прокуратурата.

Сийка Милева, говорител на главния прокурор: Заместник-началникът на 3 РУ е депозирал печелившият фиш и собствената си банкова сметка с цел да получи печалбата.
Иво Илиев, заместник-районен прокурор: В крайна сметка парите, които са опитали да изтеглят с фиша не са преведени по независещи от тях причини.

Все още обаче остава мистерия как фишът е попаднал в двамата полицаи. Униформените са обвинени за вещно укривателство.

Иво Илиев, заместник-районен прокурор: Служителят, който непосредствено е депозирал заявлението и съответно е подал фиша, за да получи печалбата, е извършител на деянието, а другият началника на сектор е помагач. Това е преценката на прокурора, който ги е привлякъл като обвиняеми.

От прокуратурата ще поискат задържаните полицаи да останат за постоянно в ареста, за да не оказват влияние на разследването.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наградиха пожарникарите, гасили огъня след взрива във Варна
Наградиха пожарникарите, гасили огъня след взрива във Варна
Разказът на пияната учителка от Хисаря пред БНТ
Разказът на пияната учителка от Хисаря пред БНТ