Четвърти ден близо 1500 туристи са блокирани на гръцкия остров Самотраки. Заради силния вятър и бурното море през последните дни ферибот не можеше да достигне острова, където почиват и много българи. Днес се очаква ферибот да превози първите туристи до гръцкия град Александруполис.

Последните уверения на гръцките власти са, че проблемът ще бъде решен. Към Самотраки трябва да потегли голям ферибот с капацитет 600 души и 75 автомобила.

Ако времето позволява, каквито са прогнозите, ще бъдат направени максимално много курсове.

На Самотраки в момента се намират 1500 човека, предимно от Румъния, както и от България, Франция, Великобритания, Италия и Сърбия. Вчера местните власти им осигуриха безплатни нощувки и храна.

Продължава да се предлага безплатна храна. Списъкът на заведенията, които я осигуряват, може да бъде видян на сайта на МВнР.

На пристанището на Александруполис вчера можеха да бъдат видени туристи предимно от Гърция, които с дни нощуваха на пристанището, очаквайки транспорт до острова.

Свидетелски разказ на българи, блокирани на остров Самотраки

Свидетелски разказ на българи, блокирани на остров Самотраки

Трето денонощие стотици туристи, сред които и много българи, остават блокирани на гръцкия остров Самотраки. Заради силния вятър и бурното море ферибот...