НОВИНИ

​Близо 1800 шофьори са хванати след употреба на наркотици у нас за 2018 г.

От началото на годината близо 1800 шофьори са били хванати зад волана след употреба на наркотици. През миналата година арестуваните са били над 2 800. Пред камерата на "По света и у нас" белезници щракнаха около ръцете на дрогиран шофьор в София. Вижте.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов Веселин Григоров
19:17, 04.08.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Хващат дрогирани зад волана по всяко време на денонощието и на най-различни места. Дори 24 часа преди проверката да си взел доза, пробата ти отново може да бъде положителна, особено при синтетичните наркотици. Поредният дрогиран столичните пътни полицаи залавят в часовете преди обед на входа на София.

Употребилият наркотици шофьор е задържан от пътните полицаи и отведен в болница, където му взимат кръв и за втори анализ. Ако откаже, тогава за доказателство се полза резултатът от полевия тест. За 2017 година в София установените дрогирани шофьори са били 265, а само за първите 6 месеца на тази година вече са 209.

Инсп. Борислав Георгиев, отдел "Пътна полиция" - СДВР: Самата проверка се извършва на случаен принцип. При видимото състояние на самия водач, много са факторите. Поведението на водача, както и поведението относно автомобила. Погледът му,нещата са специфични.

През 2017 г. първенец по задържани дрогирани шофьори е Бургас - 406. Най-много през летните месеци. Проверките по крайбрежието и това лято са постоянни, включително и през изминалата нощ.

Неделчо Рачев, н-к отдел "Охранителна полиция" ОДМВР Бургас: На територията на област Бургас основно се установяват наркотици от вида на марихуаната, на амфетамините, кокаин. Почти цялата палитра от наркотични вещества, които се употребяват.

През последните месеци по Южното Черноморие вече са задържани 150 дрогирани шофьори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Натискът по границата е голям, но контролът е силен
Бойко Борисов: Натискът по границата е голям, но контролът е силен
Десетки доброволци се включват в ремонта на заслон Кончето в Пирин
Десетки доброволци се включват в ремонта на заслон "Кончето" в Пирин