НОВИНИ

Близо 200 кг хероин задържаха на ГКПП "Капитан Андреево"

Рекордно за годината количество хероин бе задържано на граничен пункт "Капитан Андреево". Наркотикът е бил задържан на 23 май. Стоката е била превозвана в ТИР с турска регистрация. Шофьорът е турски гражданин. Задържаното количество е 191 кг. и 220 грама. В 95 пакета. Стойността е 12 415 000 лева.

bnt avatar logo
от БНТ
11:41, 25.05.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Хероинът е бил превозван в ТИР с турска регистрация, пътуващ от Турция към Белгия. Наркотикът е бил скрит в 95 пакета с керамично лепило.

При проверката с рентген не е открито нищо подозрително, но при втория оглед се включило и следовото куче Ричи.

Георги Костов. Директорът на Агенция „Митници": В една от торбите, която е фабрично запечатана, намират колегите 2-килограмов пакет с кафяво прахообразно вещество, което реагира при тест и дава характерното оцветяване.

Младен Маринов, главен секретар на МВР: Начинът, по който е укрито веществото, изисква изключителен професионализъм, тъй като въпреки съвременните средства, все пак се стига до използването на един метод, който не е за пренебрегване и върши работа - това е помощта на служебното куче.

Предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка задържане под стража на турския шофьор. Вече е повдигнато и обвинение.

Дарина Славова, заместник-окръжен прокурор на Хасково: Както разбрахте, стойността на наркотика е в особено големи размери. Наказанието, което се предвижда е 15 години лишаване от свобода и от 200 до 300000 лева глоба.

Заловеното количество хероин е рекордно за тази година. Разкриването на контрабандата е резултат от сътрудничеството с партньорски служби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експлозия в ресторант в Канада, най-малко 15 души са ранени
Експлозия в ресторант в Канада, най-малко 15 души са ранени
Вулканът Килауеа на Хаваите продължава да изригва
Вулканът Килауеа на Хаваите продължава да изригва