1900 души потърсиха помощ в Спешното на университетската болница за последните 3 дни. От тях 200 се наложи да останат за лечение. 90 от преминалите са здравнонеосигурени граждани, съобщиха от "Пирогов".

Екип на Детската травматология оперира 14-годишното момче, което пострада при катастрофата на пешеходната пътека на столичния булевард „Владимир Вазов” миналата седмица. По време на неколкочасовата операция, лекарите коригираха многофрагментното счупване, засягащо лакътната става. На пациента бяха поставени две плаки, които стабилизираха счупването. Така не се налага продължително носене на гипсова имобилизация.

Интервенцията премина успешно и ръката на пациента се възстановява нормално. Той е настанен в реанимация, контактен и адекватен.

39-годишната жена, която беше докарана вчера след катастрофата в района на Кресненското дефиле е настанена в Централна реанимация на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”. Пациентката има политравма – засегната е повече от една анатомична област на тялото. Екипът прилага най-съвременен протокол при лечението ѝ.