НОВИНИ

Близо 2/3 от жителите на община Трън са гласували на частичните местни избори

Частични местни избори се провеждат днес в две общини и осем кметства в страната. За кмет гласуват в община Трън. По последна информация 63% от имащите право на глас са упражнили своя вот. Заради падналия вчера сняг някои от секциите по селата имаха проблеми с електрозахранването, с изключение на този проблем, гласуването е протекло без нарушения заяви председателят на Общинската избирателна комисия в Трън Тодор Исаев. До изборите се стигна, след като кмeтът Cтaниcлaв Hикoлoв пoдaдe ocтaвкa в края на мaй.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
18:25, 08.10.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Четирима кандидати се борят за кметския стол в община Трън. Това са временно изпълняващият длъжността - Цветислава Цветкова, бившият директор на Националната служба за сигурност Арлин Антонов, Станислава Алексиева, заемала поста кмет в периода 2013-2015г, и Божидар Страхилов, издигнат от инициативен комитет.

Тереза Ставрева: "Като основен проблем, който жителите на град Трън се надяват да се разреши след края на изборите е безработицата."
Жител на град Трън: "Да има работа за всички, да не бягат децата ни в другите градове, за да може да се развива Трънско. Селата обезлюдяха."
Мария Бонева-жител на град Трън: "Да се развие, така че да останат младите хора, да има работа за тях и да останат тук младите хора."

Въпреки възможността за разкриването на кариера за златодобив в града, която да открие нови работни места, каквито бяха намеренията на фирма-инвеститор, жителите на Трън са категорични.

Жител на град Трън: "Работил съм горе на Мина "Злата" и знам какво е отрова. Няма да дишам силикозата!
БНТ: Тоест сте удовлетворени от решението, че няма да има кариера?
- Да, да! "

Заради красивата си природа и необятните гледки Трън има потенциал да се развие като туристическа дестинация, убедени са местните.

Цветана Йорданова-жител на град Трън: "Ние работим тук специално туризма да се развие и се надяваме в тази посока да тръгнат нещата, малко по-бързо."

Местните хора се надяват новата управа да инвестира повече средства и да развие региона като туристическа дестинация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение по границата между Турция и Сирия
Напрежение по границата между Турция и Сирия
Испанският премиер може да замрази автономията на Каталуния
Испанският премиер може да замрази автономията на Каталуния