Това стана ясно след среща на педиатри, неонатолози и шефове на акушеро-гинекологични болници с премиера и със здравния министър.

След срещата при премиера стана ясно,че утре кабинетът ще отпусне 1,7 млн. лв. за детската болница в София. Парите ще бъдат усвоени по програмата на здравното министерство за детско и майчино здравеопазване.

Кирил Ананиев, министър на здравеопазването: Този ресурс ще отиде, както за подобряване качеството на лечението на децата, така и за увеличаване заплатите на работещите в детската болница.
НЗОК ще отпусне малко над 30 млн. лв. за повишаване на цените на клинични пътеки

НЗОК ще отпусне малко над 30 млн. лв. за повишаване на цените на клинични пътеки

Лекарският съюз направи анонс за повишаване на цените на подценените 7-8 години цени на белодробните пътеки и на педиатричните. Малко над 30 млн. лв....

Педиатрите излязоха доволни от срещата с премиера Борисов.

Проф. Иван Литвиненко - "СБАЛДБ Проф. Иван Митев": Тези пари, които ще се влеят към болницата, смятаме, че ще можем да работим вече по-малко по-спокоен начин. Че ще можем да задържим и най-вече да увеличим персонала си.

Още не е ясно дали работещите в детската болница са се отказали от намеренията си да спрат плановия прием и да подадат колективни оставки след 20 май.

Проф. Иван Литвиненко - СБАЛДБ „Проф. Иван Митев": До голяма степен напрежението е снето. Моето лично мнение, е че на този етап ние трябва да задържим нещата да изчакаме резултата и смятам,че това няма да се наложи.

На срещата в Министерския съвет e обсъденo и състоянието на детското здравеопазване. Набелязани са и мерки за подобряване на работата на детските отделения в страната. Утре кабинетът ще отпусне и 1,25 млн. лв. за закупуване на апаратура за тях.