НОВИНИ

Близо 30 000 пловдивчани с право на детски надбавки

Близо 30 хил. родители в Пловдив с ниски доходи имат право да получават детски надбавки през тази година. Отпуснатите за тях средства са около 17 млн. лева. От днес тези, които живеят на семейни начала могат да подават заявления-декларации, но трябва да декларират и дохода на бащата. Детските надбавки вече се отпускат по нов ред, а размерът на помощта е по-висок.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
19:54, 04.01.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

От тази година за отглеждането на едно дете държавата ще дава по 37 лева, за две 85, а за три и повече - помощта скача на 130 лева. На семействата, които са подали декларации от август до декември размерът на детските ще им бъде увеличен служебно.

Надя Танева - директор „Социално подпомагане" - Пловдив: Януари месец подават семейства, на които им изтича януари дванайсетмесечния период и семейства, които са подавали март 2015-а, но имат промяна в обстоятелствата, тоест трябва да декларират нов адрес или ново семейно положение.


;

Новост е, че семействата, които живеят на семейни начала трябва да декларират и дохода на бащата.

Надя Танева - директор „Социално подпомагане" - Пловдив: Няма да има лишени семейства от детски надбавки, заради това, че има много опашка... готови сме да работим и в съботен ден, ако трябва.

При необходимост ще бъдат разкрити и приемни в големите предприятия, за да не излизат родителите през работно време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътната обстановка постепенно се нормализира
Пътната обстановка постепенно се нормализира
Как виждат бъдещето си млади таланти от Пловдив?
Как виждат бъдещето си млади таланти от Пловдив?