НОВИНИ

Близо 30 медицински пункта са разкрити по плажовете във Варна

Близо 30 медицински пункта са разкрити по плажовете във Варна и в курортните комплекси. Инициатива за извънболнична помощ е на общинското здравно заведение "Света Клементина" и се извършва за тринадесета поредна година.

bnt avatar logo
от БНТ
09:15, 16.07.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Доктор Георги Димов е реаниматор и спешните случаи са ежедневие за него в болницата. През лятото обаче разчита на уменията си за да се грижи за летовниците на плажа.

По обед плажът вече е пълен с туристи, температурите са високи и в кабинета започват да идват първите пациенти. Най-често се оплакват че им е прилошало.

- Изобщо вслушват ли се в съветите ви, когато идват тук?

д-р Георги Димов, реаниматор: Рядко се вслушват. Повечето като минат няколко дена и забравят всичко, което сме казали, но като цяло имаме и доста тежки случаи.

Алкохолът оказва се е най-честата причина летовниците да попадат в неговия кабинет. Особено младежите, които цяла вечер се забавляват с алкохолните турове в курортните комплекси и после отиват на плаж.

д-р Георги Димов, реаниматор: 19-годишно момиче, германка, при което ни извикаха спасителите. След един час вече беше в абсолютно добро състояние, контактна, адекватна, движеше се и обясняваше колко я е срам от това, което се е случило.

За доктор Димов плажът е работното му място. Но все пак намира време да влезе и в морето-преди и след работно време.

д-р Георги Димов, реаниматор: Гледаме да не прекаляваме, защото не се знае дали в този момент като влезем във водата няма да излезе някой случай и по най-бързия начин да взимаме всички дисаги.

Медицинско обслужване на плажа ще има до края на септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От днес до 16 септември затварят столичния бул. „Пенчо Славейков“ за ремонт
От днес до 16 септември затварят столичния бул. „Пенчо Славейков“ за ремонт
Откриха нарушения в качеството на водата в няколко столични басейна
Откриха нарушения в качеството на водата в няколко столични басейна