НОВИНИ

Близо 315 000 лева са събрани от БЧК за пострадалите от наводненията в Бургаско

До момента са събрани около 315 000 лв. за пострадалите от наводнения в Бургаско. Това каза в студиото на „Денят започва“ Ясен Сливенски, директор на „Мениджмънт на бедствията“ Българският червен кръст, който представи новата кампанията на БЧК за пострадалите при катастрофата край село Микре. Той заяви, че целта да се подпомогнат хората, които имат най-голяма нужда. Вчера в Деня на християнското семейство от БЧК обявиха банкова сметка, чиято цел е набиране на средства за незрящите хора от Перник, които пострадаха при тежката катастрофа край село Микре. Повече за това, чуйте във видеото.

bnt avatar logo
от БНТ
07:09, 22.11.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Ясен Сливенски, Директор "Мениджмънт на бедствията" към БЧК: Хората имат нужда сега. Нашите колеги в Перник и тези тук взеха това решение. Сега е моментът да помогнем. Доста са пострадалите. Това не е за първи път. За пореден път отправяме призив нека да помогнем сега. Целта е да помогнем максимално на хората в нужда.

В студиото на БНТ той съобщи, че продължава кампанията за наводнения в Бургаско. Работи се по възстановяване на къщата. Очаква се до 2 седмици хората да влязат в ремонтираните помещения. До момента са събрани близо 315 хил. лв като приоритет се дава на селата, които са най-наводнени. Над 200 хил. лева са събрани от смс-и. По думите все повече стават дарителите и доброволчеството набира все по-голяма популярност у нас.

На страницата на БЧК могат да се видят всички каузи и всеки, който иска, може да подкрепи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво предвижда Националният план за добив на енергия от горска биомаса?
Какво предвижда Националният план за добив на енергия от горска биомаса?
​Ливанският премиер Саад Харири се завърна в Бейрут
​Ливанският премиер Саад Харири се завърна в Бейрут