НОВИНИ

4 млн. лв. приходи от туристите по Великден на Северното ни Черноморие

Близо 4 милиона лева са похарчили туристите, посетили Северното ни Черноморие по време на Великденските празници. Над 90 на сто от гостите в хотелите са били румънци. Българските туристи избират основно зимните ни курорти или почивка в чужбина.

bnt avatar logo
от Петя Иванова
07:20, 12.04.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Приходите от туристите, посетили курортите край Варна за Великден, са по-малко в сравнение с 2017-та. Причината е, че тази година празничните дни са в началото на април, когато времето е хладно и все още не е подходящо за плаж. Гостите от Румъния са били над 10 хиляди. Тази години за празниците врати са отворили около 20 хотела.

проф. Стоян Маринов - Варненската туристическа камара: Тази година по-ниско категорийни хотели се отказаха да отварят, защото има доста дълъг период до началото на сезона и прецениха, че не си заслужава. Което означава, че по-малко хотели отвориха и по-малко туристи посрещнахме.

Много българи избраха за Великденските празници зимните ни курорти.

проф. Стоян Маринов - Варненската туристическа камара: Те предлагаха много добри условия за ски-туризъм, имаше сняг по Великденските празници-и на Банско, и на Пампорово. Много българи се насочиха и към пътувания извън страната – в Гърция, Турция.

Тази година туристите са предпочели четиридневни пакети “Ол инклузив”, за които са платили средно по 160 евро на човек. Близо един милион лева те са похарчили в търговските обекти във Варна и курортите край града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Деня на авиацията и космонавтиката: Българската следа в Космоса
В Деня на авиацията и космонавтиката: Българската следа в Космоса
Обществено обсъждане решава бъдещето на залива Болата
Обществено обсъждане решава бъдещето на залива Болата