НОВИНИ

Близо 40 колекции в “Модна фиеста - Албена”

Близо 40 модни колекции на водещи български дизайнери ще бъдат показани на 16-ото издание на “Модна фиеста – Албена”. В продължение на три дни ценителите на българската мода могат да видят актуалните тенденции за настъпващото лято при бельото, банските и елегантните облекла. Шест от колекциите са на известния италиански дизайнер Салваторе Куоколо.

bnt avatar logo
от БНТ
18:30, 10.06.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Колекциите на италианския дизайнер са основно от бански костюми и са създадени, за да бъдат представени на Модна фиеста в Албена. Един от банските му е специално за България, тъй като включва цветовете бяло, зелено, червено.

Салваторе Куоколо - дизайнер: „Тази година цветовете са много ярки, много живи, много контрастни, дори лъскави. По отношение на мъжките бански имаме класически подход - къси панталонки, които приличат на боксери, но с джобове - два странични джоба и един заден. А по отношение на шарките има ориентираност към кашмирената шарка“.

Характерното за дамските бански пък е, че прикриват женските форми.

Марияна Аршева - продуцент на модното събитие: „Цветовете са палави, игриви, закачливи, с много цветя, с много флорални мотиви. Като един от интересните бански за това лято, които предлага италианският дизейнер това са розите, българската роза, един от символите на България вече и на банските костюми“.

Наред с банските костюми, по време на модната фиеста ще бъдат показани и тенденциите в елегантните облекла и аксесоарите.

Марияна Аршева - продуцент на модното събитие: „Различното тази година на Модната фиеста в Албена е, че пораснахме с още една година. Станахме тийнейджъри, 16 години модна фиеста“.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Среща на музеите в Пловдив
Среща на музеите в Пловдив
Мерки срещу футболното хулиганство на Евро 2016​
Мерки срещу футболното хулиганство на Евро 2016​