НОВИНИ

Близо 40 трабанта от цялата страна дефилираха в Тетевен (СНИМКИ)

Близо 40 трабанта от цялата страна дефилираха по улиците на Тетевен. Преди това те бяха на площада пред общината, където всеки можеше да ги разгледа и да получи информация за тях от собствениците. Това е петото поредно издание на "Трабант фест", който се организира от Авто-мото клуб "Рейсинг мания Х-Тетевен" със съдействието на община Тетевен.

bnt avatar logo
от БТА
17:10, 08.07.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
близо трабанта цялата страна дефилираха тетевен снимки

Кметът на общината Мадлена Бояджиева връчи Купата на притежател на червена машина, произведена през 1986 г., собственост на Ангел Ангелов от София.

Най-старият трабант на феста е произведен през 1965 година. Имаше и автомобил, обрисуван с героите от филма "Ледена епоха".
По думите на Вълчо Стаменовски, организатор на събитието, всяка година има нови участници, като все повече млади хора се включват и се интересуват от ретро автомобили. Стаменовски е собственик и на единствения в страната трабант на газ.


;

След дефилето участниците се отправиха към полигона, където се състоя състезание в затворено трасе. Раздадени бяха награди в две категории - за майсторско шофиране и драг по двойки. Отличия бяха връчени и за най-възрастен и най-млад участник, както и за най-иновативен трабант, трабант с най-малък пробег, най-смешен, най-"послушен", с най-добър външен вид, най-очукан, с най-добър тунинг, най-стар трабант, трабант 4х4, с най-хубав салон и други.

Победителите получиха купи, статуетки и шампанско.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земеделски производители настояват за изграждането на градобитна станция
Земеделски производители настояват за изграждането на градобитна станция
Путин увери Г-20, че Русия няма пръст в американските избори
Путин увери Г-20, че Русия няма пръст в американските избори