Повечето македонци (48,7%) подкрепят Договора за добросъседски отношения с България и смятат, че ще насърчи отношенията с източната ни съседка (55,4%). Това показва проучване на общественото мнение, проведено за "Сител ТВ".

42,7% от анкетираните смятат, че македонската страна е водила добри преговори с България по Договора за добросъседство.

Що се отнася до компромисите за постигане на Договора за добросъседски отношения с България, за мнозинството от гражданите (49,1%) е неприемливо македонската страна да преговаря, без да се застъпва за правата на македонското малцинство в България. За (46,1%) преразглеждането на учебниците е неприемливо, докато съвместното празнуване на исторически събития и личности е неприемливо за 41,3% и приемливо за 36,1% от гражданите.

Относно вземането на български паспорти от македонци броят на гражданите, които го подкрепят, е почти идентичен (36,9%), а тези, които не го подкрепят (35,1%).

Отношението на македонските граждани към техните съседи е различно, от преобладаващото положително мнение за Сърбия (78,6%), България (58,8%) и Гърция (55,7%), до преобладаващото негативно мнение за Албания (46,9%) и за Косово (49,1%), като нагласите на анкетираните по отношение на Гърция и България са почти непроменени спрямо проучване от 2017 г.