НОВИНИ

Близо 64 тона хартия събра кампанията "Стара хартия за нова книга"

63,5 тона хартия за рециклиране събра кампанията "Стара хартия за нова книга". Това съобщи за БТА Сиана Колибарова - координатор на кампанията.Инициативата се провежда за шеста поредна година в страната, като за трети път е в Пловдив.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:50, 29.09.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
близо тона хартия събра кампанията стара хартия нова книга

През настоящата година в нея са се включили близо 11 370 души. Участниците са спасили от изсичане 868 дървета и са получили 12 870 книги, поясни координаторът. Само в Пловдив децата са предали 13,1 тона стара хартия за рециклиране.

В инициативата днес се включиха 2 370 деца, та са получили 2 600 нови книжки.

Идеята на кампанията е все повече деца от ранна детска възраст да се научат да полагат грижи за природата и да обикнат книгата и четенето, каза Сиана Колибарова. Регламентът е всяко дете, което с помощта на възрастен предаде минимум 5 кг. стара хартия за рециклиране получава нова книжка. Книгите са осигурени от 12 от най-големите издателства в България. Събитието винаги е съпътствано и от музикално сценична програма на местни състави и групи, които се грижат за доброто настроение на присъстващите.

С малки трикове подсказваме за децата как да се грижат за природата, включително и чрез специалната ековикторина с въпроси за рециклирането и опазването на околната среда. Тази година литературният символ на кампанията е "Хрониките на Нарния". Искаме да подскажем на децата, че да живееш в чист град и чист свят си има своята цена, заключи координаторът на кампанията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папата призова за молитви за засегнатата от скандали Католическа църква
Папата призова за молитви за засегнатата от скандали Католическа църква
Вучич нареди армията да бъде поставена в най-висока степен на бойна готовност
Вучич нареди армията да бъде поставена в най-висока степен на бойна готовност