НОВИНИ

Близо 75 хиляди туристи са посетили Перперикон през 2016 г.

Близо 75 хил. български и чужди туристи са посетили Перперикон през 2016 г., което е лек ръст спрямо предходната година с близо 2 хил. души. Това отчете директорът на Регионалния исторически музей в Кърджали Даниела Коджаманова.

близо хиляди туристи посетили перперикон 2016
bnt avatar logo
от БНТ
11:04, 24.01.2017
Чете се за: 00:24 мин.
Още

Тя посочи, че сред туристите са деца и хора в неравностойно положение, освободени от входни такси. Увеличение, също с около 2 хил. души, има и на посетителите в регионалния музей, който е разгледан от около 14 хил. туристи. През годината е предизвикан и интерес към художествения отдел "Станка Димитрова", посрещнал 500 посетители, обясни Коджаманова. Тя каза, че приходите от посещения на археологическия комплекс за изминалата година са близо 165 хил.лв., а заедно с постъпленията от входни билети на музея и на картинната галерия, постъпленията в общинската хазна надхвърлят 200 хил.лв.

Даниела Коджаманова отчете, че характеристиката на посетителите в региона е устойчива. Преобладават българските туристи, голяма част от които са семейства, показващи на децата си културното наследство на България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
12 станаха жертвите на лавината в Италия. 17 човека са в неизвестност
12 станаха жертвите на лавината в Италия. 17 човека са в неизвестност
Нов щам на птичи грип е открит в Германия
Нов щам на птичи грип е открит в Германия