НОВИНИ

​Близо 80 % от фирмите са подали годишните си декларации по електронен път​

Близо 80 % от фирмите са подали годишните си декларации по електронен път, съобщиха от Националната агенция за приходите.

​близо фирмите подали годишните декларации електронен път​
bnt avatar logo
от БНТ
10:10, 21.03.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

До момента в цялата страна са приети 248 000 корпоративни декларации, като 195 000 от тях са изпратени по интернет, подписани с електронен подпис. На хартия, в офисите на НАП и чрез пощенските станции, са подадени 53 000 формуляри досега.

Фирмите, които подават годишните си декларации по електронен път, ползват 1 процент отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.). Тази отстъпка важи, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на формуляра. С декларацията се подава и годишният отчет за дейността.

Срокът за подаване на годишните декларации за облагане с корпоративен данък е 31 март. Това е и срокът, в който трябва да се плати дължимият корпоративен данък, след приспадането на направените авансови вноски. Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други варианти за плащане са с пощенски запис или чрез интернет.

Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева - за управителя на фирмата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво е било обучението по военно дело преди 10 ноември?
Какво е било обучението по военно дело преди 10 ноември?
Иванка Тръмп получава кабинет в Белия дом
Иванка Тръмп получава кабинет в Белия дом