НОВИНИ

​Близо 900 души са постъпили в болница за денонощие заради жегите ​в Япония​

Общо 889 души са постъпили в болница през последните 24 часа в Япония заради жегите в по-голямата част на страната, съобщи ТАСС, позовавайки се на телевизия Ен Ейч Кей. Трима от хоспитализираните са в безсъзнание.

bnt avatar logo
от БТА
16:46, 06.08.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света
​близо 900 души постъпили болница денонощие заради жегите япония​

Температурата в някои префектури като Оита и Осака надвиши 38 градуса по Целзий. В Токио термометърът показва 35 градуса. Също толкова са измерени в 113 наблюдателни станции в цялата страна. Заради необичайно горещото време водните спасители отчитат увеличение на инцидентите във вода. Само вчера при къпане са се удавили 4 души, а един е в безсъзнание.

Първите случаи на хоспитализация поради топлинен удар в Япония бяха регистрирани през април. Оттогава през болниците са преминали над 25 000 души, като 10 от тях са починали. Повечето пострадали са възрастни хора, живеещи по селата и дълго време работещи на открито.

Миналата година жертва на жегите в Япония станаха над 100 души, а 53 000 бяха хоспитализирани. Лекарите призовават хората да не стоят дълго време на слънце, да носят шапки и забрадки и по възможност да пият колкото може повече течности.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Досега България е платила 708 млн. евро за проекта АЕЦ Белене
Борисов: Досега България е платила 708 млн. евро за проекта АЕЦ "Белене"
Потропването с крак е полезно за здравето на служителите в офиса
Потропването с крак е полезно за здравето на служителите в офиса