НОВИНИ

Близо 8 милиона лева са осигурени за саниране на жилищни блокове в Петрич

Близо 8 милиона лева са осигурени за саниране на жилищни блокове в Петрич. Вече са избрани и фирмите-изпълнители на проектирането и строителството на сградите, казаха от кметството.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Аксения Ангелова
20:20, 26.06.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Към момента одобрените средства са за саниране на 21 входа и 417 апартамента в кварталите „Самуил” и „Изток” в Петрич. За тях са отпуснати над 6 милиона лева по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Ремонтните дейности включват топлоизолиране на външни стени и покривна конструкция, подмяна на външната дограма, поставяне на енергоспестяващо осветление и ремонт на електроинсталацията по стълбищата.

Общината има потвърдени 2 милиона лева и по оперативна програма „Региони в растеж”, в която са включени още пет жилищни блока със 144 апартамента в други райони на града. В процес на обработка и подготовка са и документите за две искания за тристранен договор. При евентуалното им подписване, ще бъдат санирани още 28 входа или 520 самостоятелни обекта, добавиха от кметството в Петрич.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС посрещна хладно британското предложение за правата на гражданите
ЕС посрещна хладно британското предложение за правата на гражданите
Британец блъсна две патрулки във Велико Търново
Британец блъсна две патрулки във Велико Търново