НОВИНИ

Близо половин милион тона зърно са изнесени през Пристанище Варна

Близо половин милион тона зърно са изнесени от началото на годината през Пристанище – Варна. След близо тримесечен слаб период заради по-ниските цени на международните пазари, от началото на юли отново има увеличение на зърнените товари. В момента на пристанище Варна – Изток се работи денонощно.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Светлана Ганчева
19:50, 24.07.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

В момента на пристанище Варна четири кораба товарят ечемик и пшеница.

Любомир Добрев, директор „Пристанищен терминал - Варна Изток“: „Износът на зърно започна много силно тази година. За този месец до момента имаме изнесени около 120 хиляди тона, и в момента в порта имаме кораби за още около 180 хиляди тона.“

През първите три месеца на годината от Варна са изнесени близо 400 хиляди тона зърно от предишната реколта, от този месец се товари и от новата.

Любомир Добрев, директор „Пристанищен терминал - Варна Изток“: „До момента имаме около половин милион тона изнесени за годината.“

От следващата седмица ще започне товаренето на рапица, първите количества вече са в складовете на пристанището. Реколтата на зърнени култури тази година е по-добра от миналогодишната. Прогнози за товарооборота на пристанището обаче се правят все по-трудно, тъй като в страната има достатъчно зърнобази и производителите могат да изчакват по-добри цени на международните пазари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дипломатическо напрежение между Израел и Йордания
Дипломатическо напрежение между Израел и Йордания
Полският президент налага вето на два закона от съдебната реформа
Полският президент налага вето на два закона от съдебната реформа