НОВИНИ

Блок остана без покрив след саниране

На връх Коледа и Нова година жители на блок 9 в бургаският комплекс "Изгрев" бяха наводнени. Според хората фирмата изпълнител е виновна, защото санирането било некачествено.

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 03.01.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

По време на дъждовете по празниците е протекъл покривът на блок 9 в комплекс "Изгрев". Апартаментите на хората са се наводнили като водата е достигнала чак до 4 етаж.

Тодор Георгиев: "От първия вход до осми вход всичко е наводнено. Аз съм от 4 вход на 5-ят етаж бяхме наводнени.
Георги Ламбов: "Свалиха го, заваля дъждът, наводниха ни. Аз съм на 7 -я етаж и чак там протече и по-надолу отида. Това е положението."

В най-критично състояние е домът на Георги. Навсякъде по стените и таваните на апартамента има влага и мухъл.

Георги Марков: "Проблема е като вали вътре не спира. Всичко е мухъл, почистваме, но не става. Тази фирма откъде я докараха за нищо не става."

Санирането на блок 9 в "Изгрев" е започнало в края на месец септември и до сега не е завършено. От фирмата изпълнител признават, че вината за наводнението на блока е тяхна и обещават да покрият щетите на хората.

Инж. Росен Нецов, отговорник на фирмата- изпълнител: "Вината е изцяло моя. Слаб упражнен контрол. Навсякъде ще направим ремонти при направата на изолация, там където е текло.

След сигнала на хората за некачествено саниране оглед са направили представители от Министерството на регионалното развитие като оттам също са обещали щетите да бъдат отстранени от фирмата .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таксиметрови шофьори от Пловдив готвят протест заради висок патентен данък
Таксиметрови шофьори от Пловдив готвят протест заради висок патентен данък
Жертвите след вълненията в Иран са най-вероятно 20
Жертвите след вълненията в Иран са най-вероятно 20