Гръцки фермери протестираха днес в близост до граничния пункт "Кулата - Промахон" и успяха за кратко да блокират движението. Това обаче не създаде сериозни затруднения в трафика. Недоволството на фермерите е свързано с дебатите в парламента по ратификация на Преспанското споразумение за новото име на Република Македония.

Кулата, Петрич

Въпреки заканите на гръцките фермери, че ще блокират най-големия българо-гръцки граничен пункт още на обяд - това не се случи. Движението остана натоварено, но колите - леки и товарни, успяваха да преминат без проблеми и в двете посоки.

- Бяхме отишли да караме сърф и някой ни каза "затварят границата, прибирайте се!" и ние тръгнахме да се прибираме ама никой нямаше. Отбиха ни на едно - две места, но не е имало проблеми.

През целия ден гръцката полиция се опитваше да не допуска фермерите да стигнат до границата, но малко преди 17 ч. с жива верига движението беше блокирано за десетина минути. Това обаче не създаде проблеми.

Шофьори на ТИР-ове бяха притеснени дали ще успеят да изпълнят поръчките си навреме. Засиленото полицейско присъствие в района ще продължи.

Гръцките фермери блокираха ГКПП "Кулата" с жива верига, но без техника

Гръцките фермери блокираха ГКПП "Кулата" с жива верига, но без техника

Гръцки фермери протестираха днес в близост до Граничния пункт "Кулата - Промахон" в знак на несъгласие с очакваното ратифициране на Договора от Преспа...