НОВИНИ

Блокада на околовръстния път за Камено

Жителите на община Камено тази сутрин излязоха на протест и блокираха за околовръстния път, който е в окаяно състояние и не е ремонтиран повече от 20 години. По тази отсечка преминава товарния трафик за рафинерията на "ЛУКОЙЛ" и туристите от АМ "Тракия" за Южното Черноморие.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
11:27, 13.08.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Точно в 8 часа жителите на Камено блокираха с цистерна пътя към града. Протестът им е заради отчайващото състояние на околовръстния път. Той трябва да извежда целия трафик за Южното Черноморие. Пътят обаче е толкова разбит, че всички минават през центъра на Камено, а тежките цистерни започват да разрушават и централната улица на градчето. Докато вчера отивал до мелницата за фураж, на бай Иван му се счупило ремаркето.

Иван Василев
"И това нещо е от години, няма ли някой, който да обърне внимание? Вижте тука колко коли минават за деня."

Стоянка Желева
"От няколко години е в такова окаяно състояние. Просто нещата излязоха наяве, когато се отвори магистралата."

Кметът на Камено повече от година е водил кореспонденция с Пътната агенция и е сигнализирал за тежкото състояние, но от там отговорили, че засега отсечката не е включена в плановете за ремонт. Днес той също бе на протеста.

Желю Вардунски-кмет на община Камено
"И аз живея тук в тази община, и аз виждам всичко, което става и хората са абсолютно с правото си и затова заставам зад тях."

Проблемната отсечка е дълга едва 2 километра и двеста метра, а за реконструкцията й са необходими 1,8 млн. лева. Протестиращите заявиха, че ако няма бързи и адекватни действия от страна на Пътната агенция, ще продължат с блокадите и ще преминат към гражданско неподчинение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкански фестивал Надиграване, надпяване и наддумване - българско е!
Балкански фестивал "Надиграване, надпяване и наддумване - българско е!"
 Победа в настъплението срещу Ислямска държава в Сирия
Победа в настъплението срещу "Ислямска държава" в Сирия