НОВИНИ

Блокада на пътя Бургас - Созопол след вчерашната катастрофа край Атия

Над опасния участък, където вчера на пешеходна пътека беше пометено 16-годишно момче, отиващо на училище, ще бъде изграден пешеходен надлез. Предвижда се автобусите, пътуващи по редовните линии между Бургас и Созопол, вече да влизат в село Атия. Това стана ясно днес, след като шефът на Пътната агенция Дончо Атанасов направи оглед на опасния участък на пътя Бургас - Созопол. Тази сутрин повече от сто души протестираха като блокираха главния път при Атия.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
18:17, 21.11.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Протестиращите затвориха пътя Созопол - Бургас за повече от половин час с настояване да се предприемат спешни мерки и да бъде изграден надлез.

- Лятото минимум 5 минути трябва да чакаш, за да излезеш от Атия и да се включиш в движението за Бургас. Първо се кара много бързо, трафикът е огромен.

- Като се пресича рано сутрин е много трудно щото повечето коли не спират. Трябва да си нахален за да спрат.

- Най-лошото е, че губим децата си. И веднъж завинаги това трябва да се прекрати.

Председателят на Агенция „Пътна инфраструктура" спешно пристигна в Атия следобед и се срещна с хората. Той каза, че за да се обезопаси рисково кръстовище до лятото ще бъде изграден пешеходен надлез и кръгово движение на входа на село Атия.

Дончо Атанасов беше категоричен, че досега не е постъпвало нито едно искане за изграждане на надлез, но припомни, че по негово настояване преди време са били изградени преградните съоръжения между двете платна, които са намалили катастрофите в този район.

Дончо Атанасов - председател на УС на АПИ: Започваме веднага проектирането на пасарелка и успоредно с това на проектирането и изпълнението на кръгово кръстовище, за да решим кардинално въпроса на кръстовището на Атия. Усилията на Агенция "Пътна инфраструктура" е било през тези години да обезопасиме този опасен участък от Бургас до Созопол.

Според данни на трафик камерите на пътната агенция през тази отсечка в летния сезон преминават дневно по 50 хиляди автомобила и това я прави една от най-натоварените в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските ученици се затрудняват да решават трудни каузи при работа в екип
Българските ученици се затрудняват да решават трудни каузи при работа в екип
Иновативни грижи за недоносените в болница Пловдив
Иновативни грижи за недоносените в болница "Пловдив"