Протест и едночасова блокада на основния път за Кърджали и Смолян. Хората настояват за спешен ремонт на отсечката край Ардино, която е основна за няколко родопски общини. Пътят е само частично ремонтиран, а хората се заканват блокадата им да продължи три дни.

Причината за протеста в Ардино е окаяното състояние на пътя за Кърджали, което според протестиращите застрашава живота на пътуващите по него. И води до много аварии на колите.

Ремонтът на пътя е заложен още пред и две години. За това време някои от участъците са асфалтирани наново, но други са в окаяно състояние.

Иван Юручев, член на протестният комитет: Две години ни лъжат вече. Две години се събираме и си обещаваме - утре почваме, първа копка, гърмим шампанско и нищо. До тука нищо.

Протестиращите блокира да час и половина пътя, който свързва Кърджали и Смолен през Ардино. За да успокои страститеу на място пристигна директорът на областното пътно управление.

Иван Гавазов, директор на ОПУ - Кърджали: Към момента метеорологичните условия не позволяват стартиране на строително-монтажните работи. Тъй като температурите са ниски и по техническа спецификация при такива температури не може да се полага асфалт. Но догодина, при стартиране на ТОЛ системата и генериране на повече средства, а пътят стойността му възлиза на девет и половина - десет милиона лева, 21 километра е участъкът, тогава вече може да се предприеме нещо.

Обещанието не задоволи протистиращите и те заявиха, че ще продължат с блокидите още два дни, а след това ще пристъпят и към гражданско неподчинение. Ще бъде взето и решение дали да не се обърнат за подкрепа и към жителите на околните общини, за които пътят е основен за придвижването им.