НОВИНИ

Блокадата на пътя Сливен - Ямбол продължава повече от две денонощия

Пътят Сливен - Ямбол остава затворен вече повече от две денонощия от протестиращи заради държавните мерки срещу Африканската чума по свинете. Собствениците на прасета са категорични, че няма да допуснат ветернири да избиват животните в домовете им.

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
20:17, 04.08.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Протестиращите тази вечер са повече от снощи и от днес на обяд. Блокадата продължава, а полицейските патрули пренасочват трафика по обходния маршрут. Пропускат се само линейки да преминат блокадата.

Само преди минути не беше пропуснат автомобила на човек, който днес следобед се е присъединил към протестиращите, защитаващ техните искания.

;

Полицаи са посетили домовете на част от собствениците на прасета след началото на протеста край Крушаре, за да подписват документи. С подписа си, стопаните се задължават да не възпрепятстват служителите на Агенцията по храните да не спират движението, както и да не нарушават правата на останалите хора. Въпреки подписа си, някои бяха отново на блокадата.

Силвия Стефанова, с. Крушаре: Подписах го. Те ме задължават. Уплаших се и сега ме е яд, но следващия път дойдат ли никога не бих направила подобно нещо.

Един от протестиращите - Христо Желязков от село Глуфишево е земеделски производител, който отглежда във ферма близо 200 регистрирани прасета. По думите му, фермата не се определя като промишлено производство, но в същото време животните не се отглеждат за лична консумация. Като останалите обаче, и той трябва да ги унищожи.

Собствениците на прасета край Крушаре са категорични, че ще продължат гражданското неподчинение.

;

Разрешение за гражданското неподчинение край Крушаре няма. Това потвърди кметът на селото днес. Няма и подадено уведомление за протеста от организаторите. Протестиращите обаче остават на пътя докато бъдат изпълнени исканията им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
7 души са пострадали при бурята във Варна снощи
7 души са пострадали при бурята във Варна снощи
Иранските власти задържаха танкер и екипажа му
Иранските власти задържаха танкер и екипажа му