НОВИНИ

Блокирани пътници на летището във Виена

Хаос на летището във Виена. Вече няколко часа, хиляди пътници са блокирани на терминала. Отменени са десетки полети, а други са отложени за по-късен час. От летището във австрийската столица съобщават, че причината е технически проблем в диспечерската кула. От летище София съобщиха за "По света и у нас" че полетът за Виена от София тази вечер в 20:45 е анулиран. За утре обаче до този момент няма отменени полети.

Александър Марков
от Александър Марков
22:31, 28.08.2016 (обновена)
Чете се за: 01:06 мин.
По света
;

Десетки разгневени пътници публикуваха съобщения в Туитър. По думите им, персоналът на летището е напуснал сградата, а на пътниците се препоръчва да се свържат с авиокомпанията, с която е трябвало да пътуват. Съобщава се, че част от чартърните полети и тези на дълги разстояния ще бъдат обслужени при първа възможност.

; ; ;

Репортерът на "По света и у нас" Александър Марков се оказа сред засегнатите. Автобуси, осигурени от авиокомпанията, вече извозват част от хилядите блокирани пътници. Малко преди това на гишетата на летището е имало малък хаос, тъй като опашките са се смесили, една жена е припаднала, а на друг му е станало лошо.

В крайна сметка, обаче, служителите са успели да се справят със ситуацията. Най-вероятно ще отнеме 2-3 часа за извозването на всички засегнати пътници.

В австрийските медии излезе като информация, че проблемът е техническа причина, която е дошла от Евроконтрол към австрийските власти, които регулират авиационния трафик. Това е заявил представител на летището във Виена. Какъв е техническият проблем все още не се знае. По думите на официалните представители стана ясно още, че са осигурени 500 походни легла, ако се наложи хората да пренощуват на летището.

Хаосът се получи малко след 18 часа българско време. За около 4 часа бяха спрени полетите от и към летището във Виена. Извън този часови диапазон останалите слотове за излитане и кацане бяха възобновени.


Още информация очаквайте утре в "Денят започва".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Строги мерки срещу преписвачите на поправителна матура по български език
Строги мерки срещу преписвачите на поправителна матура по български език
Битки от Средновековието на крепостта Баба Вида
Битки от Средновековието на крепостта "Баба Вида"