Първа реакция на Българския лекарски съюз след смъртта на 3-годишното дете, което почна в Пирогов след като обиколи още 2 болници. От съсловната организация защитиха лекарите от "Пирогов", болница "Лозенец" и Педиатрията няколко дни след като окончателният доклад на медицинския надзор потвърди, че причина за смъртта на 3-годишния Алескандър е тежка пневмония.

От документа стана ясно,че няма пропуски и допуснати лекарски грешки.

Д-р Иван Маджаров - председател на БЛС: Лекарите имаме право да се защитаваме, когато сме обвинявани без доказателства. Никой няма полза от това да рушим доверието помежду ни. И този случай се използва не за да решим проблеми Аз смята, че примерно всички заедно трябва да надстрояваме да се отмени тази глупава наредба - да търсим личния си лекар или някаква неотложна помощ в гараж. А да дадем възможност на обществото, когато се почувства несигурен извън работно време да потърси лечебно заведение.
Окончателно: Няма виновни лекари за смъртта на 3-годишното дете

Окончателно: Няма виновни лекари за смъртта на 3-годишното дете

Няма пропуски в диагностично-лечебния процес на 3-годишното дете, което почина в Пирогов, след като обиколи още две болници. Това става ясно от оконча...