Тежък инцидент в курорта Пампорово. 5-годишно русначе е в кома, след като сноубордист го блъсна. Инцидентът е станал в местноостта "Язовира". Детето е транспортирано в болница "Свети Георги " в Пловдив с опасност за живота.

Пампорово, Чепеларе

Детето се учило да кара ски, когато 15-годишно момче, загубило управление на борда си, го ударил в гърба. Пострадалото дете е от Русия и е на почивка с родителите си. То било придружено от ски учител.

Стефан Масурски - началник ПСС-Пампорово: Пистата е Снежанка 6, детенцето там е ударено, има следствие в момента, следствена група, така че информация повече не може да дадем.

Инцидентът е станал по обяд на най-натоварената писта в Пампорово - туристическата, откъдето в момента минават всички скиори, а и сноубордисти.

След удара детето е откарано в спешното отделение на болницата в Смолян в безсъзнание. То е с черепно-мозъчна травма и опасност за живота. С него бяха и родителите му.

По преценка на лекарите, пострадалото момче веднага беше транспортирано в клиника в Пловдив. От Районната прокуратура уточниха, че наблюдават досъдебно производство за неумишлено причиняване на средна телесна повреда. Според първоначалните данни 15-годишният сноубордист върхлетял върху детето, го е направил неумишлено.

Дете е тежко пострадало след инцидент на писта в Пампорово

Дете е тежко пострадало след инцидент на писта в Пампорово

Пет годишно дете е пострадало тежко на писта в Пампорово. Информацията за инцидента бе потвърдена от Планинската спасителна служба и спешното отделени...