Симулация на наводнение в учебния център на БЧК в село Лозен и евакуирани хора в международния ден на доброволеца. Заради обилни снеговалежи, ниски температури и пропукана язовирна стена, повечето сгради в базата бяха наводнени, а много от хората вътре - пострадали и изплашени.

Наводнение след пропукване на язовирна стена. Приливна вълна залива повечето сгради в учебната база на Българския червен кръст. 60 души в бедствено положение и спасителна акция. Тази кризисна ситуация разиграха днес доброволците към Българския младежки червен кръст.

Петър Петров, БМЧК: Голяма палитра от възможните реални ситуации, които доброволците да изтренират, за да се чувстват готови и подготвени, ако това се наложи в реална ситуация те да окажат помощ.

Всички доброволци, които се включиха в спасяването на ранените, са смели, самоуверени и любознателни.

Валерия: Доброволец е начин на живот, с който ние помагаме на хората и разпространяваме добротата.
Михаил: Най-важното може би, да си готов да раздаваш цялото си сърце за хората и да разпространяваш цялата магия на доброволчеството.
Велимира: Моментът, в който ние сме напълно готови и решени да подадем ръка на хората, които имат нужда от нас и да им осигурим необходимата помощ.