Германският концерн БМВ призна за опасен дефект в свои автомобили, произведени през последните 7 години и поиска от 1,6 милиона клиенти да върнат колите си за поправка. Това се случва за втори път тази година. Проблем с изпускателната система, основно при дизелови двигатели, може да доведе до пожар.

Концернът със седалище в Мюнхен разширява акцията си по изтегляне на дефектни возила, след като първо през август върна в сервизите около 480 000 дизелови коли в Европа и Азия.

Сега става въпрос за автомобили, произведени между август 2010 и август 2017 г. От централата на БМВ съобщават, че ще се свържат със собствениците, засегнати от проблема.

Вътрешни проверки са показали, че в някои коли е възможно изпускане на охладителна течност. В средата на обичайна висока температура и в комбинация с отделяните газове, е възможно да се стигне до пожар.

Изтеглените автомобили ще се проверяват за дефекти и съответните компоненти ще бъдат подменяни.

БМВ изтегля над 154 000 автомобила заради опасност от блокиране на двигателите

БМВ изтегля над 154 000 автомобила заради опасност от блокиране на двигателите

Автомобилостроителният концерн БМВ обяви, че изтегля над 154 000 коли и автомобили с висока проходимост (SUV) в САЩ и Канада заради проблем с окабеляв...