НОВИНИ

БНБ публикува Наръчник със съвети за разрешаването на потребителски спорове​

Българската народна банка публикува на интернет страницата си актуализиран материал "Информация за финансови продукти и услуги".

бнб публикува наръчник съвети разрешаването потребителски спорове​
bnt avatar logo
от БНТ
10:12, 19.09.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Наръчникът съдържа полезна информация за основните характеристики на предлаганите сметки, депозити, карти и кредитни продукти, която е насочена към физическите лица - потребители на различни финансови продукти и услуги.

Публикацията съдържа и специален раздел със съвети за разрешаването на потребителски спорове. В него се насочва вниманието на потребителите при възникване на спор, първо, да се обърнат за съдействие към обслужващата банка/финансова или платежна институция/дружество за електронни пари.

Публикувана е информация за връзка със структурните единици в съответните институции, отговорни за разглеждането на възражения на потребители.

В случай, че след отправяне на жалба до дадена институция страните не постигнат съгласие, физическите лица могат да отнесат спора до съответната помирителна комисия. Подробна информация относно действащите в България помирителни комисии в областта на финансовите услуги също може да бъде намерена в Наръчника.

Наръчник може да бъде изтеглен от интернет страницата на БНБ или от файла долу.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова визия за площад Централен в Пловдив
Нова визия за площад "Централен" в Пловдив
Двама шофьори загинаха при тежка катастрофа между товарни автомобили край Добрич
Двама шофьори загинаха при тежка катастрофа между товарни автомобили край Добрич