НОВИНИ

БНР е повишило аудиторията си с 20% през януари, въпреки спора с Музикаутор

В деня на радиото БНР обяви ръст на слушателите от 20% през януари в сравнение с последното тримесечие на миналата година. Данните излизат в разгара на спора между радиото и Музикаутор. На първи януари сдружението забрани излъчването на музика от каталога му, докато БНР не започне да плаща повече за авторски права.

Петър Георгиев
от Петър Георгиев
21:45, 13.02.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
бнр повишило аудиторията януари въпреки спора музикаутор

Слушателите на националното радио са се увеличили значително в сравнение с края на 2016, въпреки забраната на Музикаутор. Това сочи проучване, направено сред 1200 души от цялата страна. Най-голям е ръстът в регионалните радиостанции Благоевград и Видин, a програма "Хоризонт" е втора по дял от аудиторията в радиоефира за миналия месец.

Александър Велев - изпълнителен директор на БНР: Това показва, че първо - имаме вярна аудитория, и второ - че музиката се харесва, че онова, което звучи по радиото, се харесва.

Александър Велев поясни, че е много трудно да се установи дали повишеният слушателски интерес се дължи повече на различната музика или на големия брой важни политически събития през януари.

Заради резултатите от проучването от Музикаутор пожелаха БНР да оттегли заведения съдебен иск срещу тях, в който се оплаква от загуба на аудитория. От БНР казаха, че няма да го направят, защото претендират и за други вреди.

БНР потвърдиха, че в дните след забраната е имало случаи на излъчени произведения без уредени авторски права, и добавиха, че те са били единични. Преди две седмици обаче Музикаутор заяви, че е сигнализирало за над 300 подобни нарушения. Утре двете страни ще се срещнат в Министерството на културата в пореден опит да стигнат до споразумение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първа официална среща между Доналд Тръмп и Джъстин Трюдо
Първа официална среща между Доналд Тръмп и Джъстин Трюдо
Приоритети пред новия областен управител на Варна
Приоритети пред новия областен управител на Варна