НОВИНИ

БНР на 82 години

БНР днес навършва 82 години. С указ на цар Борис Трети на 25 януари 1935 г. радиоразпръскването у нас става държавна собственост, а за първи директор на радиото е назначен Панайот Христов, известен като Сирак Скитник. Тази вечер бяха раздадени традиционните награди на негово име. Те са за принос в развитието на БНР като обществена медия. Честит празник на всички колеги! Желаем им творческо вдъхновение и запазване на високия професионализъм, с който слушателите винаги са свързвали името на националното радио.

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:20, 25.01.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Те не са просто разпознаваеми гласове. Те отдавна са коректив в гилдията - точни и премерени. Говорят винаги с правилния тон, събщават коректно иформацията.

Александър Велев - генерален директор на БНР: Честит празник на всички колеги! Желая им най-вече творчески успехи, дързост и много здраве. Нещата винаги се подобряват. Търсим различни форми, излизаме извън традиционното радио, влизаме в интернет-пространството. Там могат да ни слушат.

Признанието от колеги е още силно. Общественият съвет на БНР отличи екипът на радио Шумен с наградата "Сирак Скитник" за професионализма му при отразяването на трагичния инцидент на гара Хитрино.

Катерина Петрова - радио Шумен: Това беше работа, която премина през сърцата ни.

Индивидуалната награда за открояващо се присъствие пред микрофона получи Росинка Проданова от радио Благоевград. Тя пожела:

Росинка Проданова - радио Благоевград: Така да живеем и работим днес, че да правим красиви спомени за утре.

Голямата награда е за символа на българската музикална журналистика Тома Спространов. Той получи и статуетка на името на Надежда Дженева.

Тома Спространов - радиоводещ: Много се радвам, че имам 8 внука и внучки, които ми честитят от целия свят и че толкова много слушатели слушат нашето радио.

И на 82 години радиото е младо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Името на Франсоа Фийон беше замесено в скандал
Името на Франсоа Фийон беше замесено в скандал
По-скъп градски транспорт във Враца
По-скъп градски транспорт във Враца