НОВИНИ

БНР навършва 84 години

Българското национално радио навършва днес 84 години. На тържествена церемония тази вечер ще бъдат връчени годишните награди "Сирак Скитник". На 25 януари 1935 година цар Борис III издава указ, с който радиоразпръскването в България става държавна собственост. БНТ и БНР организират днес конференция на тема "Бъдещето на обществените медии в цифровата ера". Поводът е отбелязването на важните годишнини през 2019 г. за двете обществени медии - 90 години от първото радиоизлъчване, 84 години от основаването на БНР, както и 60 години Българска национална телевизия.Гост в сутрешния блок на БНТ1 беше генералният директор на Българското национално радио Александър Велев.

bnt avatar logo
от БНТ
08:56, 25.01.2019
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Хората в БНР работят със сърце и отдаденост, създаваме много голямо съдържание, затова и се ползваме с най-голямо доверие на аудиторията към информацията. Телевизията също се ползва с доверие, но ние имаме предимството на бързината, коментира Александър Велев.

Според него един от големите проблеми е, че никъде не съществува понятието как ще се осъществява дигитализацията. Хората на запад отдавна инвестират в това как ще се развиват медиите и да създават нови модели за контакт с обществото, каза Велев.

По думите му фалшивите новини не се простират в ефира, това се случва основно в интернет.

По думите му липсват правила за финансирането на обществените медии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия подкрепи опозиционния венецуелски лидер
Германия подкрепи опозиционния венецуелски лидер
Андрей Новаков: Всяка трета кола втора употреба е с пренавит километраж
Андрей Новаков: Всяка трета кола втора употреба е с пренавит километраж