НОВИНИ

БНР започва да излъчва от 1 януари класация за българска музика

Българското национално радио започва да излъчва от 1 януари 2018 г. класацията за българска музика - БНР ТОП 20, в която по специален регламент ще бъдат подбирани и класирани песните. Ще има и няколко концерта, съобщи днес генералният директор на БНР Александър Велев.

bnt avatar logo
от БТА
15:49, 18.12.2017
Чете се за: 00:42 мин.
Още
бнр започва излъчва януари класация българска музика

Той отбеляза, че чрез тази нова класация на БНР публиката ще може да се запознава с новите български песни и ще има възможност да дава за тях своя глас. БНР винаги е било отговорно към българската музика - със своите класации и предавания, като близо 50 процента от музиката, която звучи в ефира на националното радио, е българска, заяви Александър Велев.

Директорът на програма "Христо Ботев" Кирил Калев каза, че идеята за новата класация за българска музика е негова. Той обясни, че вече е направен първият запис на предаването за националната седмична класация, което ще бъде излъчено на 1 януари от 15.00 часа по програма "Хоризонт". След това - общо 23 пъти в национален ефир на седмица, тази класация ще звучи по всички радиостанции на БНР в страната. Класацията ще е седмична, ще включва 20 песни, а гласуването ще се осъществява по следния начин - 50 процента на сайта на класацията, а другите 50 процента ще се прави от селекционен екип, обясни Калев.

Ще има и четири "живи" концерта, като идеята е в края на всяко тримесечие първите песни, които са се класирали, да гостуват в някой град на страната, каза Кирил Калев. Той добави, че генералният директор на БНР е отправил покана до БНТ да запише този концерт и да го излъчи. Четвъртият концерт се предвижда да е в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 97% от гласувалите в Генерал Тошево казаха НЕ на добива на природен газ
Близо 97% от гласувалите в Генерал Тошево казаха "НЕ" на добива на природен газ
​България получи допълнително 41 млн. евро по фонд „Козлодуй“
​България получи допълнително 41 млн. евро по фонд „Козлодуй“