НОВИНИ

"Денят на храбростта" по БНТ 1 на 6 май от 7.00 до 12.00 часа

Подготовка има и в БНТ, защото нашето желание е да ви покажем парада, така както не сте го виждали досега. Водещи на 5-часовата специална програма утре сутрин са Спас Кьосев и Нора Арсова. Началото е в 7 часа.

bnt avatar logo
от БНТ
21:19, 05.05.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Спас Кьосев и Нора Арсова е бъдат в центъра на събитията - на Паметника на Незнайния войн, където ще се състои водосветът на бойните знамена и на площад "Александър Първи" - мястото на военния парад.

Спас Кьосев: Това е най-мащабният парад от 2009 г. насам, когато празнувахме 5 години от приемането ни в НАТО. Военните обещават голямо шоу, ние обещаваме голяма телевизия.

Реализацията на предаването е сложна, защото ще комбинираме сигнали от много точки - както от София, така и от летище "Враждебна, Бургас, Варна и Русе. Мобилизирани са екипи от режисьори от оператори, монтажисти и инженери. 34 камери ще проследят тържествата.

Спас Кьосев: Изречението: Ти си по-важен от мен! В Армията това има огромно значение и това за мен в някакъв смисъл е и храбростта - да можеш да поставиш някой друг над себе си.
Нора Арсова: Такива неща като чест, достойнство,всеотдайност, дълг, мъжество ги пропускаме в нашия динамичен свят. Сега имах възможност да се срещна с това.

За първи път зрителите на БНТ ще видят подготовката за парада на президента и върховен главнокомандващ Росен Плевнелиев. В предаването сме ви подготвили още разкази на нашите репортери за миналото, днешния ден и бъдещето на Българската армия. А военните и лекарите, участвали в мисии зад граница, ще говорят за гордостта, за силата и цената на човешкия живот.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зъботехници от Пловдив на бунт срещу неизплатени заплати
Зъботехници от Пловдив на бунт срещу неизплатени заплати
Товарен влак се запали в Пловдив
Товарен влак се запали в Пловдив