НОВИНИ

БНТ 2 излъчва втората среща по проблемите с "Топлофикация"

Утре зрителите на БНТ 2 имат възможност да наблюдават пряко втората дискусия, организирана от омбудсмана Мая Манолова по проблемите на гражданите с "Топлофикация". На срещата са поканени представители на институциите, от които зависи разрешаването на проблемите на абонатите.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
20:26, 22.02.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

На втората дискусия, организирана от омбудсмана Мая Манолова, са поканени представители на Министерството на енергетиката, Комисията по енергийно и водно регулиране и Комисията по енергетика към Народното събрание. В срещата ще вземат участие и представители на Столичната община, на фирми за топлинно счетоводство и експерти.

По време на дебата ще бъдат обсъдени получените сигнали на граждани, събрани по време на първата отворената приемна за проблеми с „Топлофикация” - София, която се проведе миналата седмица.

Казусите, които предизикват най-силно недоволство сред абонатите са таксата за юрдически разходи, която "Топлофикация" събира при съдебни дела срещу длъжници и таксата сградна инсталация.

Серията публични дискусии са част от инициативата на омбудсмана за облекчаване на условията, при които абонатите в страната използват топлинна енергия.

Дискусията с отговорните институции ще бъде предавана утре, пряко по БНТ 2 от 13,00 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Конфликтът в театралните среди
Конфликтът в театралните среди
Затвориха нелегална транжорна във Варна
Затвориха нелегална транжорна във Варна