НОВИНИ

БНТ е домакин на семинар за дигитална трансформация

БНТ е домакин на регионален семинар, посветен на една от най-важните инициативи на Европейския съюз за радио и телевизия - дигиталната трансформация. Развитието на обществените телевизии, предизвикателствата на онлайн средата и отливът на зрители бяха сред темите, които колегите от Югоизточна Европа обсъдиха. Участниците във форума посетиха и БНТ.

Айше Сали
от Айше Сали
20:41, 21.11.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

На клик разстояние в удобно време. С дигитализацията събирането на цялото семейство пред телевизора остана в миналото. Според генералния директор на БНТ Емил Кошлуков освен технологични промяна има и социални измерения.

Емил Кошлуков, ген. директор на БНТ: За мен обаче най-голямата заплаха е раздробената аудитория. Днес всеки си гледа, каквото си иска. За да доставиш услуга на такъв човек, да бъдеш доставчик на медийна услуга вече усилията са много по-големи.

Цифровизацията започва да променя медиите в Западна Европа още преди 10 години. Опитът им показва, че за трансформацията няма финална права.

Саша Скот, Европейски съвет за радио и телевизия: Има много ясна идея за необходимостта от промяна. Нямам предвид, че имаме решения, но създаването на нова линия при представянето на медийните продукти е фундаментално.
Пиер Бонт, Обществена телевизия на Белгия: Трябва да видим как можем да станем по-добри, докато тече този процес. Ще ни бъде интересно да споделим този опит с колегите ни от Източна Европа, за да поемат и те по-бързо по този път.

Нова организация на работата, различна визия и бюджети, съобразени с това, са част от решенията. Сходните проблеми в различните региони пък отварят възможности за общи действия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 217 млн. лв са заделени за сметоизвозване и почистване от догодина
Над 217 млн. лв са заделени за сметоизвозване и почистване от догодина
България е на първо място в ЕС по брой пушачи
България е на първо място в ЕС по брой пушачи