НОВИНИ

БНТ е с изцяло нова графична визия

БНТ с нова графична визия за новия телевизионен сезон. С обновена опаковка е основният графичен знак на обществената медия. Всеки от четирите канала на телевизията също има ново лого. Имената си запазват програмите БНТ 1 и БНТ 2. Познатият досега канал БНТ HD става БНТ 3, а БНТ Свят вече ще се казва БНТ 4. Над концепцията работи престижно дизайнерско студио, базирано в Берлин. Негов създател и вдъхновител е българинът Николай Тонков, който е работил над визията на няколко български и румънски медии.

Милена Кирова
от Милена Кирова
07:00, 10.09.2018
12005
Чете се за: 01:20 мин.
У нас

Ще ви будим първи - точно в 6 със Сутрешния блок на БНТ. И докато пиете чаша кафе, четиримата ни водещи в обновеното ни студио ще говорят за това, което ви вълнува. Думата ще имат хората, експертите, отговорните институции. Те ще коментират актуалните събития от деня. Гледни точки от цялата страна ще гарантират ценровете на БНТ в Русе, Варна, Пловдив и Благоевград.

Сутрешната програма на БНТ ще продължи с теми за здравето, модата, с истории за успеха на младите, за съвременните лидери на мнение. Всичко това в новото предване на БНТ "100% будни". Точно в 8:45 ч водещите Мария Андонова и Стефан Щерев ще канят зрителите на разговор. Фейсбук страницата на предаването е мястото за среща, мнения и коментари.

;

И от темите, които обикновено обсъждаме с приятели, към културата - в 9:45. БНТ остава запазена територия за изкуството - 60 минути всеки делничен ден - предаването "Култура.БГ" ще показва успехите, но и проблемите на музиканти, театрали, художници, писатели - въобще на хората, които творят.

Всички събития от деня - динамика, разнообразие и актуални теми в "По света и у нас" - новините, които се превърнаха в еталон за качество през годините, също имат своята нова визия.

Константин Каменаров - генерален директор на БНТ: Опитваме се да направим нещо, което е много приятно за гледане, нещо, което е за гледане от интелигентни, будни и умни хора. И това, което до този момент вече имаме някаква обратна връзка е, че това много, много добре се приема. Така че, няма да откриваме топлата вода, аз пак да го кажа - не го казвам рядко, но ще направим нещо, което да е истински смислено и приятно. Това е обещание.
;

Най-популярната игра - "Стани богат", също се завръща на екран. Предавания, в които ще се мерят знания на спортна и историческа тематика също ще гледате скоро по БНТ.

Филми от всички жанрове намират място в програмата на телевизията.

Предаванията "Още от деня'', "Референдум", ,"История.BG" и ,"Панорама" също се завръщат на екран. А за "Панорама" тази година е по-специална - емблематичното за БНТ предаване стана на 50 години.

Бойко Василев - водещ на ,"Панорама": Обещаваме това, с което "Панорама" е била известна 50 години, а именно "Панорама" екип. Тя винаги говори в първо лице, множествено число и тя гледа с почтеност, любопитство и различни гласове към света и България. Така е било 50 години, така ще бъде и оттук-нататък.

Новини, публицистика, състезания за знания, качествено кино - всичко това по БНТ през новия телевизионен сезон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ураганът Флорънс усилва мощта си
Ураганът Флорънс усилва мощта си
Седем души бяха ранени при нападение с нож в Париж
Седем души бяха ранени при нападение с нож в Париж