НОВИНИ

БНТ лидер по гледаемост с финала на "Под прикритие"

Най-продаваният сериал, реализиран някога у нас, завърши с бляскава галавечер снощи в Зала 1 на НДК. С представянето на последния епизод от култовата поредица "Под прикритие", БНТ закри най-успешния си проект.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
15:15, 05.06.2016
15336
Чете се за: 01:29 мин.
Още

Емоционална беше раздялата на публиката с любимите им герои. Над 3 500 души дойдоха в Националния дворец на културата, за да видят на живо актьорите и създателите на поредицата. Бурни аплодисменти съпровождаха преминаването им по червения килим. Събитието, което бе излъчено на живо по БНТ1, е проследено и от 560 хиляди зрители пред екраните. Последният епизод на "Под прикритие" постигна рейтинг от 11% (на база възраст 25-54), сочат данните на ГАРБ. Сред младите зрители (18-34) сериалът отбелязва 41,2% аудиторен дял.

;
„Смятам, че този край ще даде възможност за нови проекти, които БНТ ще може да направи със същото качество и стандарт, които показа с „Под прикритие“. Със сериала извоювахме място на обществената медия не само на европейската, но и на световната сцена – нещо, което никой от нас не можеше и да си мечтае в началото.“ – заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

Всеки от актьорите от звездния каст на “Под прикритие” от петте сезона премина по червения килим в Зала 1. Така отново на една сцена застанаха Владимир Пенев и Михаил Билалов, Ивайло Захариев и Ирена Милянкова, Бойко Кръстанов и Александър Сано, Йоана Темелкова и Снежана Макавеева, Мариан Вълев и Теодора Духовникова, Кирил Ефремов и Койна Русева. Зрителите аплодираха и режисьорите, сценаристите, операторите, монтажистите, каскадьорите и дизайнерите на сериала. Невероятна реакция предизвика посланието на Захари Бахаров, изпратено на запис. Отсъствието му, поради професионален ангажимент, се компенсира с овации за актьорското му изпълнение във финала на сериала.

;

Програмният директор на БНТ1 Севда Шишманова обяви, че „Под прикритие“ вече се разпространява в 186 територии, което го прави най-продаваният сериал в света в момента. БНТ е в процес на преговори за продажба на форматните права на сериала за САЩ.

„С „Под прикритие“ БНТ промени българската телевизионна индустрия, защото показа, че може да бъда част от световната. Много е важно да завършиш проекта, когато зрителите все още са страшно влюбени в героите и искат още и още от историята. Всъщност тогава един проект остава завинаги в техните сърца. Ние, като професионален екип, направихме точно това – свършваме проекта там, където залогът е по-голям от живота.“ – допълни Севда Шишманова.
;

Прожекцията на сериала предизвика силни емоции сред публиката по време на ключовите сцени от последния епизод на култовата поредица. Залата избухна в ръкопляскания на финала, в който агентът под прикритие изпълни своята мисия.

Петте сезона на „Под прикритие“ бяха припомнени с уникален 3D мапинг на сградата на НДК. Публиката в зала 1 се изправи на крака и с дълги аплодисменти отдаде дължимата почит на незабравимия Чочо Попйорданов, който в сериала се превъплати ролята на ченгето Момчил Нешев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Смъртна заплаха към германския правосъден министър
Смъртна заплаха към германския правосъден министър
София Лорен получи почетна награда на кинофестивала в Трансилвания
София Лорен получи почетна награда на кинофестивала в Трансилвания