НОВИНИ

БНТ подкрепи споразумението за защита на децата в медиите

Българската национална телевизия, заедно с БНР и Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори, представлява медийния сектор в подписаното със Съвета за електронни медии и Държавната агенция за закрила на детето споразумение, което регламентира защитата на подрастващите от неблагоприятно съдържание.

бнт подкрепи споразумението защита децата медиите
bnt avatar logo
от БНТ
13:04, 15.03.2019
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Документът е израз на трайното партньорство между държавните институции и водещите медии за предпазване на децата от предавания и филми, които представляват опасност за тяхното физическо, психическо, нравствено или социално развитие.

Тристранното споразумение обединява усилията на страните за гарантиране правата на децата в програмите на медиите и създава единни стандарти за обозначаване на продукции, които не се препоръчват за детската аудитория.

Детските предавания и филми, които създава и излъчва БНТ, както и значителна част от телевизионна ѝ продукция, са насочени към подпомагане на процеса по пълноценното и хармонично развитие на децата - един от елементите на обществения интерес.

Отношението на медията към детската аудитория е критерий за отговорната обществена позиция на БНТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха изложението Образование без граници в НДК
Откриха изложението "Образование без граници" в НДК
Арестуваха мъж в Благоевград, разпространявал порнографски материали с деца
Арестуваха мъж в Благоевград, разпространявал порнографски материали с деца