НОВИНИ

БНТ получи награди на 17-ия медиен фестивал „Българската Европа“

Българската национална телевизия с поредно признание. На 17-ия медиен фестивал „Българската Европа“ в Русе БНТ отново обра наградите. Русенският телевизионен център също беше отличен. Ива Колева разказва повече от Русе.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Ива Колева
20:40, 10.11.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Журито с председател медийния експерт доц. Иво Драганов провежда целогодишен мониторинг на основните български телевизионни програми, за да отличи най-ярките постижения на българската журналистика.

Те трябва да отговарят на мисията на фестивала, а тя е да подкрепя усилията на медиите да работят в полза на обществото. Русенският телевизионен център има повод за гордост с наградата, която взе нашият колега Ивелина Белчева – за разследваща журналистика, демонстрирана в предаването „Абсурдите с БНТ 2“.

  • Специалното отличие за чувствителност към граждански инициативи е присъдено за предаванията „Отворени досиета“; „В кадър“; „Умно село“ и за разследванията на журналиста Мая Димитрова.
  • Предаването „История.БГ“ получи специален диплом за голямото си обществено значение и за петата годишнина от създаването си.
  • Предаването „Нощни птици“ също беше отличено заради, цитирам, впечатляващото цялостно екранно решение.
  • „Европа Директно“ – Русе връчи диплом на БНТ за филма „Беленският мост на Колю Фичето“ с режисьор Борис Радев, сценарист Аделина Радева и оператор Ивайло Миланов за специално проявено отношение към европейското наследство.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Чернево продължават с протестите срещу депото за отпадъци
Жители на Чернево продължават с протестите срещу депото за отпадъци
Захариева представи българските приоритети за европредседателството в Рим
Захариева представи българските приоритети за европредседателството в Рим