НОВИНИ

БНТ посвещава "Месец с филмите на Татяна Лолова" за 85-тия юбилей на актрисата

"Месец с филмите на Татяна Лолова" посвещава Българската национална телевизия на 85-годишния юбилей на голямата комедийна звезда. В събота и неделя на от 20:45 ч БНТ4 ще излъчи някои от емблематичните филми с участието на актрисата.

бнт посвещава месец филмите татяна лолова тия юбилей актрисата
bnt avatar logo
от БНТ
17:12, 08.02.2019
Чете се за: 01:13 мин.
Още

Маратонът по случай годишнината започна с филма на Иван Ничев „Звезди в косите, сълзи в очите“.

Тази събота (9 февруари) по БНТ1 продължава с епизод от документалната поредица „Умно село“, посветен на любимата актриса. Същия ден от 18:45 часа БНТ1 ще излъчи специално издание на рубриката „120 минути голям смях с Татяна Лолова“.

На самия рожден ден на актрисата – 10 февруари, от 13:30 ч в рубриката „Знаци по пътя“ БНТ2 ще покаже документалния филм за Татяна Лолова „Знаци по пътя“, а от 16:00 ч – игралния филм „Сиромашко лято“ (реж. Милен Николов), в който участват Георги Парцалев, Иван Кондов, Ицхак Финци, Милен Пенев, Емилия Драгостинова, Леда Тасева, Евстати Стратиев, Сашка Братанова и др.

Също в неделя, от 19:00 ч. по БНТ1 зрителите ще могат да видят и документалния разказ „С шапката на смеха - от неудобството до финеса“ на режисьора Петър Бакалов по сценарий на Атанас Свиленов и Пенчо Ковачев. Срещата с Татяна Лолова е за времето на екрана и сцената - с ролите в театъра, работата с колегите и любовта на публиката. Актрисата определя любимите си роли и споделя интересни моменти от спектакли и репетиции.

„Месец с филмите на Татяна Лолова“ по БНТ4 продължава тази събота с филма „Последният ерген“ (1973 г.) на режисьора Владимир Янчев, в който на Лолова партнират Тодор Колев, Георги Георгиев-Гец, Цветана Манева и Андрей Чапразов.

В неделя от 13:45 часа БНТ4 започва излъчването на серийния филм с участието на Татяна Лолова „Английският съсед“ (2011 г.) на режисьора Дочо Боджаков и по сценарий на Михаил Вешим. Също в неделя, от 20:45 ч. зрителите ще могат да видят романтична музикална комедия на режисьора Георги Стоев „Летете с Росинант“ с участието на Ицхак Финци, Кръстьо Лафазанов, Стефания Колева и Георги Мамалев.

На 17 февруари зрителите ще могат да гледат фантастичната приказка „Тринадесетата годеница на принца“ на режисьорката Иванка Гръбчева и по сценарий на Братя Мормареви. Освен Татяна Лолова в него участват Боряна Пунчева, Георги Парцалев, Вълчо Камарашев, Георги Мамалев, Боряна Пунчева, Иван Григоров, Татяна Лолова, Павел Поппандов, Велко Кънев

Филмът на Атанас Киряков „Бартер“ ще бъде излъчен на 24 февруари по БНТ4.

Гледайте любими български филми с участието на Татяна Лолова всяка събота и неделя през февруари от 20:45 ч. по БНТ4!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4 години затвор за футболния фен, който хвърли бомбичка на мач и рани полицаи
4 години затвор за футболния фен, който хвърли бомбичка на мач и рани полицаи
Акция срещу неправилно пресичащите минувачи във Варна
Акция срещу неправилно пресичащите минувачи във Варна